Implantacija

Netekus vieno ar kelių dantų yra atliekama implantacija, kurios dėka nereikia šlifuoti greta defekto esančių dantų, taip yra išsaugomi ir ypatingai tausojami danties vainikų kietieji audiniai.

Implantai – titaniniai, biotolerantiški mūsų organizmui dantų šaknis imituojantys varžtai, kurie yra sukami į viršutinį ar apatinį žandikaulį. Operacija yra atliekama vietinėje nejautroje ir užtrunka vos valandą. Jie skirti nenuimamų dantų protezų (vainikėlių, tiltų) fiksacijai, pagerina išimamų protezų fiksaciją. Implantais galima atstatyti nuo vieno dantų lanko defekto iki viso žandikaulio. Implantais galima visiškai atstatyti dantų estetiką bei funkciją. Jie stabdo kaulinio audinio rezorbciją (tirpimą) ir yra nepažeidžiami karieso, kaip natūralūs dantys.

Planuojant dantų implantaciją įvertinama žandikaulių forma, dydis, kaulinio audinio kokybė, kiekis, gleivinės storis bei paslankumas. Be abejo, atsižvelgiama į paciento bendrą sveikatos būklę, į būsimo protezavimo planą bei daugelį kitų veiksnių.

Scroll to Top